Искаме ли Циганска република Чалгария?

Текстът е на Петър Дончев. Всяко следващо републикуване трябва да посочва него като автор и Вита Морена като източник.

Наближават избори. Парламентарни.

Заедно с това се увеличава, както винаги, броят на тези, които категорично заявяват, че няма да гласуват. По разни причини. Че нямало за кого, че не искали да се приравняват с „гласуващото стадо”, че по този начин давали протестен вот срещу някакво си статукво и пр. и пр. Но каквито и причини да изтъкват, от тонът на повечето лъха високомерие. И чувство на превъзходство над „гласуващата тълпа”.

Добре, тъй да бъде, не гласувайте, това си е ваше право.

Само ще ви питам помните ли какво се случи в с. Семчиново, Пазарджишка област на последните местни избори? Не бързайте да посягате за справка в Гугъл, аз ще ви кажа.

1476796756izbori_pic

На последните местни избори семчиновци си избраха за кмет циганин. И то още на първия тур. Дотук нищо лошо – кандидатирал се човекът, избрали го, такава била волята на избирателите.

Циганите, жители на Семчиново проявили завидна избирателна активност, по лични сведения дори носили на ръце до секцията болни и инвалиди свои роднини и приятели, за да пуснат гласа си.

Иначе общата избирателна активност е била около 60%.

Ха сега познайте от три пъти от кой етнос са били негласувалите около 40%. Точно така – българите. И до тук нищо лошо. Така решили, такава била волята им, не гласували.

Лошото идва на следващия ден, когато научили, че до следващите избори ще ги управлява циганин. И излезли масово пред кметството, решени да не допуснат новия кмет до новото му работно място. Излезли на протест хората, това е тяхно конституционно право.

Само дето не става ясно срещу какво са протестирали. Формално срещу някакви си купени гласове. Но де факто – срещу собственото си безхаберие, глупост и високомерно отношение към гласуващата паплач. Да ги пита човек, защо вместо да си губят времето с протести, не са отишли предишния ден до урните, за да си изберат кмет по свой вкус.

Историята приключила неблагоприятно за протестиращите, дошла полиция и въвела законно избрания кмет в кметството.

Разказвам тази история като предупреждение към кастата на негласуващите. Да си опичат акъла и да си направят нужните изводи, за да не допуснат семчиновската история да се случи в национален мащаб. Не го ли направят, продължат ли да не гласуват, ето сега ще им кажа какво ще се случи някой прекрасен изборен ден.

В Коалиция за България досега влизаха две големи цигански партии (едната с лидер небезизвестния Цветелин Кънчев), които осигурявха на коалицията около 300 000 гласа. Само че за предстоящите избори те вече не са в Коалиция за България, а тя самата носи друго име.

Буквално в последния момент Корнелия Нинова ги изхвърли. Така бил решил конгресът им. Според мене ще берат ядове, но те си знаят най-добре.

избори

Цветелин Кънчев не е глупав човек, напротив. Има и други между тях с достатъчно сиво вещество под шапката. Няма начин да не се стигне до обединение на тези две цигански партии, а това ще привлече на тяхна страна и целия им огромен електорат. Циганите най-сетне ще проумеят, че ако вземат властта чрез избори и направят правителство, това ще е къде-къде по-голяма далавера от две кебапчета и една бира или 20 лева на ръка.

Пък не може да им се отрече на циганите, че са единни и единомислещи. За разлика от нас, българите. Прав беше баща ми, който още навремето казваше: „Ние сме осем милиона българи с девет милиона различни мнения”. Мъдър човек беше, вечна му памят.

Та, продължавайте, скъпи негласуващи сънародници, да не ходите до урните да пуснете бюлетина. Пък ви обещавам, че ако продължавате така, някой ден ще осъмнем като граждани на ЦРЧ. Иначе казано – Циганска република Чалгария.

Подкрепата на ДПС им е гарантирана.

Върховен орган ще е не Парламента, а Мешерето. От Мешерето ще си получаваме личните карти и другите документи. Но само ако сме усвоили основни цигански добродетели – лъжа, кражба, джебчийство, просия, сношения с 12 годишни деца, защото задължително такава трябва да ни бъде културата, обири, изнасилвания и убийства на старци по селата, да не изброявам всичко, че е гадно…То някои от тези „ценности” ние и сега носим дълбоко в себе си, тъй че няма да ни е кой знае колко трудно…

Та, не гласувайте, братя българи, не гласувайте, пък после ще ходим на протести. Срещу себе си.

Впрочем, гледали ли сте българския игрален филм „Баклава”? Не? Ами какво чакате, да дойде някое правителство, което отново ще го забрани? Щото по Станишево време беше забранен.

Давам ви линк към филма, гледайте го, пък ако ви хареса това, за което става дума в него, наистина не гласувайте. Това е най-краткият път към ЦРЧ.

https://www.youtube.com/watch?v=zpjm0q6Aw2g

Приятно гледане. Наслаждавайте се!

ПП. И сега някой да не започне да се заяжда, че пиша цигани, а не роми? Ромите /римляните/ са си в Рим /Roma/. А тук, в България има цигани и в това няма нищо обидно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s